• RGC de Braamberg Arnhem
    RGC de Braamberg Arnhem
  • RGC de Braamberg Arnhem
    RGC de Braamberg Arnhem
  • RGC de Braamberg Arnhem
    RGC de Braamberg Arnhem
  • RGC de Braamberg Arnhem
    RGC de Braamberg Arnhem
  • Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
    Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
  • Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
    Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
  • Theater de Voorveghter Hardenberg
    Theater de Voorveghter Hardenberg
  • Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
    Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
  • Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
    Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
  • Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
    Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
  • Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
    Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
  • Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
    Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
U bevindt zich hier: StartProject ErvaringVerbouwing Boerderij, Dalfsen

Verbouwing Boerderij, Dalfsen

In het ontwerp voor de woonboerderij van de familie Nijboer zijn drie wensen gecombineerd, namelijk verlangens omtrent duurzaamheid, het moderniseren van de woning en het behouden van klassieke elementen.

Om een duurzame, energieneutrale woning te creëren zijn er vloerverwarming, lucht- en warmtepompen, zonnepanelen en hoogwaardige isolatie aangebracht in het ontwerp.

           Opdrachtgever: Fam. Nijboer. 

Omschrijving:

Ontwerp en vergunningaanvraag voor duurzame verbouwing monumentale boerderij tot woonhuis en coaching ruimten / Bed & Breakfast.

Advieswerkzaamheden: Ontwerp, landschapsinrichting.           
Status: Opgeleverd in 2015.
Omvang: 200 Mbvo.
 

De moderne elementen komen terug in de luxe keuken in het opgeknapte voorhuis, waar Wilma Nijboer aan de keukentafel haar coaching geeft. Ook zijn in dit deel van het huis een slaapkamer en wasgelegenheid gecreëerd, zodat een kleine bed-and-breakfast is ontstaan. Het achterhuis, een voormalig deel, is omgebouwd tot een woonhuis voor de familie en is voorzien van een gevlinderde betonvloer voor een moderne uitstraling.


In het achterhuis is een serre toegevoegd, die door minimale detaillering in nauwe verbinding met de tuin staat. Door het hele huis heen zijn originele elementen terug te vinden. Zo zijn de houten spanten opgeknapt en waar nodig vernieuwd. Door deze in het zicht te laten ontstaat een fraai beeld Met dit ontwerp wist Maartje van den Berg te voldoen aan de wensen van de familie Nijboer.

 
Ga naar boven