• Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
    Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
  • Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
    Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
  • RGC de Braamberg Arnhem
    RGC de Braamberg Arnhem
  • Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
    Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
  • Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
    Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
  • Theater de Voorveghter Hardenberg
    Theater de Voorveghter Hardenberg
  • RGC de Braamberg Arnhem
    RGC de Braamberg Arnhem
  • RGC de Braamberg Arnhem
    RGC de Braamberg Arnhem
  • Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
    Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
  • Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
    Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
  • RGC de Braamberg Arnhem
    RGC de Braamberg Arnhem
  • Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
    Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
U bevindt zich hier: StartProject ErvaringGemeentehuis in Gooise Meren

Gemeentehuis in Gooise Meren

Per 1 januari 2016 zijn de gemeenten Bussum, Naarden en Muiden samengevoegd tot één gemeente, genaamd de Gooise Meren. Het oude gemeentehuis van Bussum is aangewezen als de plek waar de nieuwe gemeente zich zal vestigen.

Om het gebouw geschikt te maken voor de huisvesting van de gemeente is Maartje van den Berg gevraagd om een visie op de mogelijkheden te ontwikkelen.

           Opdrachtgever: Gemeente Bussum. 

Omschrijving:

Ontwerp publieksruimten.

Advieswerkzaamheden: Visie, inrichtingsvoorstel.           
Status: VO + (studie).
Omvang: 3000 Mbvo.

In samenwerking met 19 het Atelier Architecten maakte Maartje een ontwerp waardoor meer ruimte is voor licht, lucht en werkcomfort. Daarnaast is de raadszaal op een zichtbare plek aan de straat gesitueerd. De entree is van het verhoogde parkeerdek naar de straat verlegd. Het ontwerp draagt bij aan de toegankelijkheid en zichtbaarheid van het gemeentehuis voor de inwoners van de nieuwe gemeente.

 
Ga naar boven