• Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
    Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
  • Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
    Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
  • Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
    Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
  • RGC de Braamberg Arnhem
    RGC de Braamberg Arnhem
  • Theater de Voorveghter Hardenberg
    Theater de Voorveghter Hardenberg
  • Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
    Verpleeghuis de Hazelaar Tilburg
  • RGC de Braamberg Arnhem
    RGC de Braamberg Arnhem
  • Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
    Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
  • Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
    Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
  • RGC de Braamberg Arnhem
    RGC de Braamberg Arnhem
  • RGC de Braamberg Arnhem
    RGC de Braamberg Arnhem
  • Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
    Aanbesteding en Procesmanagement Huisvesting Gemeente Brummen (Ontwerp: Rau Architecten)
U bevindt zich hier: Start

Samenvoeging Woningen aan Seringenstraat, Zwolle

Voor twee woningen aan Seringenstraat in Zwolle maakte Maartje van den Berg een ontwerp om ze samen te voegen tot één huis.

Aan de tuinzijde is de muur tussen de woonkamers opengebroken, zodat één grote ruimte ontstaat. Over de gehele breedte is tevens een royale serre gecreëerd met, aangrenzend, een open keuken. Op de eerste etage en zolder is de tussenmuur over de hele lengte van het huis opengebroken. Maartje ontwikkelde eveneens een nieuwe bad- en waskamer.



 

Lees meer...

Schoolplein van Basisschool de Mozaïek, Zwolle

Voor de Zwolse basisschool de Mozaïek heeft Maartje van den Berg een kostenbewust ontwerp gemaakt voor de buitenruimte. Groen spelen stond daarin centraal. Door meer ruimte te geven aan de natuur kunnen kinderen leren hoe planten groeien en bloeien.

De begroeiing biedt de kinderen eveneens de ruimte om zich te verstoppen en meer te genieten van de natuur. Tegelijkertijd heeft Maartje de zichtbaarheid van het gebouw vanaf de Hortensiastraat vergroot door de bestaande bomen te snoeien.

 

 

Lees meer...

Aanpassing Woning in Nootdorp

Steeds meer gehandicapten of ouderen wonen niet meer in een verpleeghuis, maar met ondersteuning van mantelzorgers thuis. Uiteraard moet de bestaande woning aangepast worden op de zorgbehoeften.

De woning moet drempelloos worden, soms worden aangepast op rolstoelgebruik en eventueel worden aangevuld met sanitaire of slaapvoorzieningen op de begane grond. 

 

Lees meer...

Bakkerij Sneek

Interieurvoorstel bakkerij en loungeroom. Door een paar gerichte en praktische tips wordt het zicht op de authentieke bakkerij vergroot en de uitstaling weer hedendaags.

 

Lees meer...

Zorgcentrum de Hazelaar - Tilburg

Zorgcentrum De Hazelaar in Tilburg breidde haar voorzieningen uit met een lange termijnhuisvestingsplan (LTHP) door twee nieuwe paviljoens neer te zetten.

Maartje van den Berg leverde hiervoor het ontwerp. De nieuwe gebouwen geven aan 240 bewoners onderdak in woongroepen van elk tien éénpersoonskamers. Er is gewerkt met strakke lijnen om een intieme patio te ontwikkelen. Via glazen verbindingsgangen is het bestaande gebouw gekoppeld.

Hier is de karakteristiek van een jaren 1970 gebouw gerealiseerd met de standaarden van de huidige tijd. Brede gangen en ruimte voor ontmoeten zijn behouden in het plan.

Ook is een grootkeuken toegevoegd en is de recreatieruimte veranderd in een restaurant dat ook geschikt is voor bezoek van buiten. Het lichte karakter van de gangen is ook gebruikt voor de twee paviljoens. Het interieur is kleurrijk en uitnodigend.

Lees meer...

Pagina 2 van 3

Ga naar boven